Μηνύματα SMS για Προεκλογικές Καμπάνιες

Όπως τα μέσα επικοινωνίας και οι τεχνολογίες έχουν εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και ένα βασικό στοιχείο της δημοκρατίας μας, έχει συμβαδίσει με την εποχή: οι Προεκλογικές καμπάνιες. 

Από την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο και τις χειραψίες, μεταφερθήκαμε στις εκστρατείες μέσω του internet, στις αποστολές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τις αφίσες, βασικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί για την επαφή με τους ψηφοφόρους. 

Πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών/τηλεοπτικών εκπομπών, των τηλεφωνημάτων, των τηλεοπτικών διαφημίσεων και των κοινωνικών δίκτυων, έχουν κάνει τις πολιτικές εκστρατείες πολύ πιο ανταγωνιστικές.

Αλλά μετά ήρθε το αναπόφευκτο: η υιοθέτηση της κινητής τηλεφωνίας από τους πολιτικούς, καθιστώντας την ως το πλέον αποδοτικό και αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας, μια και  το  ποσοστό διείσδυσης της ανέρχεται σε πάνω από το 99,9% των πολιτών.


Μια πολιτική εκστρατεία απαιτεί μια συνολική στρατηγική, ωστόσο η μάχη κερδίζεται από τα χέρια των ψηφοφόρων: κερδίζεται μέσω των μηνυμάτων κειμένου (sms).

Υπάρχουν 5 βασικά βήματα για την έναρξη μιας επιτυχημένης εκστρατείας SMS που οδηγούν στην πολιτική νίκη. 

Αυτά τα 5 βήματα εφαρμόστηκαν από την Activemms από εκατοντάδες πελάτες της,οι  οποίοι βρέθηκαν στην κορυφή των δημοσκοπήσεων.

Αν ακολουθήσετε και εσείς αυτά τα 5 βήματα, θα βρεθείτε στην ίδια πλεονεκτική θέση όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας.

1) Δημιουργήστε έναν λογαριασμό σε μία από τις καλύτερες υπηρεσίες SMS στο διαδίκτυο. Ποιο είναι το πιο σημαντικό όταν θα επιλέξετε μία; Να έχει ένα φιλικό στην χρήση περιβάλλον, να περιέχει όλα τα σύγχρονα εργαλεία του sms marketing και πίσω από την εταιρεία να υπάρχει μια τεράστια εμπειρία γύρω από το mobile marketing. Με λίγα λόγια να είναι η Activemms (πλατφόρμα μαζικής αποστολής sms), μαζί με την πλατφόρμα πενταψήφιων sms το smsnews.gr.

2) Επιλέξτε τη λέξη-κλειδί που θα συνοδεύει τα sms και ταιριάζει καλύτερα την καμπάνια σας. Κάντε ότι είναι απαραίτητο ώστε να είναι εύκολο να θυμόμαστε αυτή τη λέξη. Π.χ: MPOUTARIS (Γιάννης Μπουτάρης), POTAMI (Σταύρος Θεοδωράκης) και ARIS (Άρης Σπηλιωτόπουλος) κ.ο.κ. Το αναγνωριστικό όνομα είναι αυτό που κάνει μοναδική μια πολιτική εκστρατεία, προσφέροντας ένα αίσθημα ιδιοκτησίας και εξοικείωση με το πολιτικό πρόσωπο. Ένας ψηφοφόρος είναι πολύ πιο πιθανό να αναφέρει σε 10 φίλους ότι έλαβε ένα sms από τον ARI και να τους παροτρύνει να «Στείλουν ARIS στο 54045" και όχι για κάτι πιο γενικό όπως "ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ sms στο 54045."

3) Εφαρμόστε μια στρατηγική στην καμπάνια σας. Μην στέλνετε τυχαία SMS καθώς προχωρά η εκστρατεία. Βάλτε κάποιο προγραμματισμό στα sms που θέλετε να στείλετε στα κινητά τηλέφωνα των ψηφοφόρων σας. Στείλτε μηνύματα πριν από γεγονότα που χρειάζονται κάποια υπενθύμιση λίγες ώρες πριν συμβούν π.χ. για μια ομιλία, για την επίσκεψη σας στην αγορά, για την συνάντηση της ομάδας κτλ. Στείλτε sms και παροτρύνετε τους υποστηρικτές σας να πάρουν τηλέφωνο σε ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό τι στιγμή που δίνει συνέντευξη κάποιος αντίπαλος και να του θέσουν «δύσκολες» ερωτήσεις. Αυτές είναι μερικές, μόνο, από τις στιγμές που μπορεί να είναι καθοριστικές στον προεκλογικό αγώνα, δίνοντας αξία σε κάθε sms που θα στείλετε.

4) Ακούστε τους πολίτες που έστειλαν  SMS στο πενταψήφιο σας. Ακούστε τι έχουν να πουν οι πολίτες. Μπορεί να στέλνουν SMS στο πενταψήφιο σας: για να σας δώσουν μια πολύτιμη συμβουλή, πληροφορίες για τον αγώνα σας, για το ποια είναι τα ποιο σημαντικά θέματα για αυτούς, κλπ. Η διαχείριση των απαντήσεών τους (που μπορείτε να έχετε μέσα από το smsnews.gr) είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του προεκλογικού σας αγώνα επιτρέποντας στην ομάδα σας να ακούσει και την άλλη φωνή των ψηφοφόρων και να αντιδρά γρήγορα και άμεσα.

5) Διαφημίστε την λέξη κλειδί σας . Οι πιο επιτυχημένες πολιτικές καμπάνιες μέσα από τα κινητά τηλέφωνα είναι αυτές που προώθησαν τη λέξη κλειδί: στο φόντο του Twitter τους, στη σελίδα τους στο Facebook, στην ιστοσελίδα τους, στις αφίσες τους, στα κείμενα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στις διαφημιστικές πινακίδες, το όνομα – λέξη κλειδί, πρέπει να είναι παντού! 
Εάν η ομάδα σας πιστέψει στη δύναμη του κινητού τηλεφώνου και περιλάβει τα κινητά σε όλες τις πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας, θα δείτε, χωρίς καμία αμφιβολία, μια ασύγκριτη ανταπόκριση από τους ψηφοφόρους.

Έτσι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας σας για την σκληρή μάχη, σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Μάιο, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσετε την δημιουργία της λίστας  συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σας.

Ενδιαφέρεστε για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης καμπάνιας, μέσω των κινητών τηλεφώνων για την εκλογή σας; Ελάτε σε επαφή με την Activemms, τον ηγέτη του SMS Marketing για τους υποψήφιους πολιτικούς.

 

Twitter